Emelem kalapom, beleverem a...fejem a falba, ismét, újra, de inkább már abba sem hagyom. A facepalm ráragadt a' arcomra. A fülemen átengedem az információt; jobb oldalon a bejárat, távozni a bal oldali hallójáraton keresztül tetszenek majd, gyorsangyorsan, mert senki nem kíváncsi odabent Önökre.

Selekta! Mindent megkérdőjelezni, semmit sem elhinni sokkal messzebb-feljebb áll a paranoiától, mint az elsőre hinné az ember. A paranoia átmeneti állapot amúgy is; Mulder falán is ott volt, úgy hívták "I want to believe". Na most pontosan ez itt a lényeg lényege, hogy hinni akarunk, nem Neked, nem magamnak, nem a fülemnek, vagy a szememnek, hanem abban, hogy ez a lét nem az, amire hivatottak vagyunk. Nem a fogyasztói társadalom kloákájaként habzsolás, felesleges tárgyak halmozása, másokmondjákmeg-mitengedjafejedbe-tv, ösztönök és funkciók elcsökevényesítése, szabad gondolkodás szorító kettős dióban...

 

 

 

A kapitalizmus halott, ezt már régóta tudjuk. Kérdés: élt-e valaha?

Azt akarják mondani, hogy nincs kiút belőle. HAHAHAHAHA, hogy a picsába ne lenne; valódi kommunizmus, diktátor-vezetők nélkül. A megoldást, a válaszokat, a kérdéseket, a kulcsot, a tudást ingyen és bérmentve adták a kezünkbe - úgy hívják, internet. Viszont a hurkot minden eddiginél jobban kellene szorítani a plebs nyakán; a port iszonyatos sebességgel kell most hinteniük, hogy senki ne lásson át rajta. Jajveszékelés, sírás, nyomor, háború itt-ott. UGYAN MÁR!

Elhitted? Elhitted a hidegháborút? Elhitted a Közel-keleti válságot? Bejrútot? Elhitted az arab felkeléseket? Elhiszed Szíriát? Nigériát? Elhitted, hogy fogynak a készleteink, hogy JÁÁÁÁJ, NINCS MIT ENNI?! Most komolyan? Nézd meg, mekkora Afrika, mekkora Oroszország. Népsűrűség? Naugye.

 

Elhitted, hogy tárgyakra van szükséged? Miért nem inkább új élményekre? A videolejátszó, amiért kileveleztél hugyos korodban, hol van most...? Viszont azt sosem fogod elfelejteni, hogy a nyári táborban...este...sör...fesztivál...szilveszter...szalagavató. Meg ilyenek.

 

Hogy ezzel a nyomorult kormánnyal nem lehet mit kezdeni, azt sem értem. Oké, eléggé visszatetsző lenne az Unióban megpuccsoltatni adott tagország adott (még szörnyűbb - megválasztott! o_O) ön-és közveszélyes kormányát, de én azért annyira szeretném azt látni...az összefogást, együtt gondolkodást és a "bólogatókutya-nép" idióta bábukon való átlépését jelentené.

 

Ah. válogassátok meg, mit engedtek a fejetekbe. lécci.

 

Szóval nekem nincsen tv-készülékem, ezért mindig meg tudok lepődni, hogy miféle fantazmagóriákkal, meg tévésókkal próbálják szórakoztatni az emberszabásúakat a műsorszervezők.

A minap szomszédolás közben az interaktív felvilágosítás kortárs módja késztetett szemöldököm felvonására, képernyő felé fordulásra, felháborodásra, poszt írására. A műsor neve - The Sex Education Show - a lényeget foglalja össze; felmérések eredményével, orvosi szemszögből való megközelítéssel, az országban turnézva, jóóóóóó a-la-po-san képekkel és videókkal dokumentálva, mindenféle/bármi féle kérdésekre kamerák előtt válaszolva világosítják fel a tizenéveseket. Deszép, dejó, csupán egy dolog bántja az anno lényegesen szolidabb módon felvilágosított elmémet; miért, de komolyan, miért tűnik nekem úgy, hogy kb. biztatják a tiniket arra, hogy szexeljenek?

Én nem mondhatom, hogy tizenévesen eszembe sem jutott a szex, vagy hogy elzárkóztam a másik nem bibliai értelemben vett megismerésétől; de az nem fér a fejembe, hogy miért főműsoridőben megy ez a Channel 4-on, vagy hogy például a szexuális szokásokról készített felmérés eredményeit miért is kell pontról-pontra kielemezni és feltárni a tizenévesek előtt?

Húzzák rám a "prűd" jelzőt, én akkor is kitartok amellett, hogy egy gyerek/tini meg fogja találni a módját annak, hogy rájöjjön a méhecskés blabla mögötti realitásra. Ha jól emlékszem, az osztálytársaimmal már alsóban kibogoztuk a "Hogyan készül a gyerök" c. csomót - relatíve összeraktuk, amink volt :D, azaz mindenkinek volt egy kisebb darabja az információ kirakós játékából, amiket megvizsgáltunk, majd összeraktuk a képet.

Nemcsak a saját, de a barátnők szüleinek könyvespolcán is akadtak könyvek (Az Illatos Kert, Káma-Szútra, Szexualitás és Párkapcsolat a Felnőttkorban - ezt találtam én otthon), amiket évről-évre sutyiban fellapoztunk, rötyögve, majd később a képeket nézvén kielemezve. A VHS-korszaknak hála azok a gyerökök is felvilágosítódtak, akiknek ugyan ilyesmi könyv nem figyelt a polcon, na de ők bizony rábukkantak a szülők ruhásszekrényének mélyére csúsztatott, cím nélküli NDK dugófilmek kazettáira. Azt biztosra tudom, hogy mire az osztályfőnöki órán eljutottunk a felvilágosító órához, addigra már képben voltunk. Annyira, hogy a direkt erre az alkalomra kivezényelt egészségügyi dolgozó is meglepődött a rengeteg gyakorlatias kérdésen, amiket feltettünk neki (miután félbeszakítottuk a "most fellebbentem a fátylat a szemetekről, fiatalok" c. nagymonológját).

Érdekes, hogy a szüleim azonnal tudták, hogy nincs szükség a nagy beszélgetésre és én is tudtam, hogy mik azok a kérdések, amikkel fordulhatok hozzájuk és miket kell megtartanom a pár évvel idősebb unokatesómnak...

A nagy kérdés - Te hogyan lettél felvilágosult?

I went to hitch a ride

after seeking a hide

took me a while

alone in a line

to get a passer-by

the only one who caught a glimpse

of me - the horseman of Apocalypse.

Szerintem az, hogy egyre több a lehetőség és egyre jobban felaprózódnak olyan egységek, amiket előző, kinda kisebb/egyszerűbb formájukban szoktunk meg.

Arról lenne itten szó, hogy pl. foglalkozások. Társas szocializálódásunk kezdeti szakaszaiban (ovi, áltsuli) nagyjából ugyanazok a sémák álltak előttünk, mint 10-15 évvel korábban; apa mosdik, anya főz, az olvasókönyben Fiathatszáz, lehetsz OOOOOrvos majd, ügyvéd, tanár, vagy mehetsz mérnöknek, de van még ápolónő, könyvelő (kéremszépen, jelentkezzen már valaki, aki gyermekként könyvelő akart lenni...!), és szép a szakmunkások élete is, fiam. "Nem nekem tanulsz, magadnak tanulsz" - de kinek a kedvéért kellett belépni az örsbe?

Idő sem volt arra, hogy ezt felfogjuk, mikor is nem kellett többé iskolaköpeny, megérkezett a Margaréta katalógus, sorra nyíltak a butikok és a Kindertojással ránk zúdult a jólét. Egyre több új magazin, hetilap az újságosstandokon, diszkont áruházakban instant gyorskaják és nyugati élelmiszerek soha nem látott tömege. Az iskolatej-kifli kombót felülírta az olasz pékséges pudingos papucs és a Ribena dobozos izéízű lötty gasztroperverz egyesülése.

Az addig egyenesnek hitt út a "szakma" felé egyszercsak elkezdett hajtűkanyarokat venni, szerteágazni. Újabbnál újabb szakok, képzések, átnevezett régi-új cégek, nincs többé gyakorlókert. A gimnáziumok tele végzősökkel, akik már nem biztosak abban, hogy a sokat hallott út a diplomához olyan egyszerű lenne és amúgy is, lubickolnak a "mennyi mindent lehet itt csinálni/venni már" érzésben - akkor tanuljunk olyat, ami érdekes, mert megtehetem.

Persze, hogy megteheted. A kreditrendszert PONT Neked találták ki! Baromi egyszerű és rugalmas az egész, csupán annyi dolgod van, hogy ismerd a rendszert. Amit most vezettünk be, amúgy. Ja és amit még mi sem ismerünk teljesen, de majd útközben alakítunk rajta ;)

Útközben?! Hová is?

 

 

This is a response to San Miguel José's post

 

Térítő

 

 

-Vinnélek a kommunális hulladékgyűjtőbe, készülj már!

Ez meg, rá se hederít, inkább az ágyon henyél, ül, bár

Menetre kész, mindene magánál, szépül már

Mert megérdemli; It’s like I work hard, then play hard. Ménkű rá!

 

-Nem tudnak velem mit kezdeni – nem vagyok kommunális,

Elidegenítek, skatulyázom, jöhetsz nyolc után is!

Magam vagyok a szenvedély, szerelem, véres torkú vágy is,

Elhitted, hogy éltetlek - van zsírsavam, konjugált is!

 

Átszőttem az értékrendek pókhálós rendszerét,

Azóta isszák vadul a kertészek vegyszerét

Híveim, indulnak már hamvas testekért

Mert minden szűkül, reggel után estebéd

Jön hirtelen, nyúlj csak gyorsan kedvemért

A zsebbe, mert most mindenki erre néz

Hátul megindul a nagy malom, de ne féld

 

Azt, ami a fejedben már elkezdődött, beköltöztem hozzád, mindened az enyém, a gondolataiddal kezdtem.

FUCK consumer society

Különben meg éljen a munka ünnepe.

FUCK contemporary consumerist values

 

 

A jó életbe, azért a ló f@ßának is van vége!

Ezt miééééééért?!

 

Khm, szóval Éljen a költészet napja! Én speciel újra felfedeztem magamnak egyik középsulis bálványomat, Babits Mihályt.

Az alább következő videó aktualitásához hozzájárul az is, hogy pont erre a napra tűzték ki az országgyűlési választásokat...

 

 

(this is a response to Áldottgyermek's post)

Illyés Gyula:

Nem volt elég

Házad itt állt – szerte szállt!
Ezt, látod, érted. Azt nem érted,
hogy hazád éppen így ért véget –
A csoda, hogy addig is állt!

Mert nem volt hazának elég,
hogy emésztésed vacsorára
e dombok aszúját kívánta,
és e lapályok kenyerét.

És nem volt hazának elég,
Hogy elmosolyodtál és oldalt
oda is néztél, ha megszólalt
ízes magyarul a cseléd.

És nem volt hazának elég,
hogy este letéve a könyvet
elnyeltél Bottyánért egy könnyet:
az volt a férfi, a derék…!

És nem volt hazának elég,
hogy kitekintve vonatodból
elgondoltad az aratókról:
mást érdemelne ez a nép.

És nem volt hazának elég,
a három szín, ha rád sem hagyták,
hogy egykor jelkép volt: szabadság,
egyenlőség, testvériség!

És nem volt hazának elég,
hogy idegeden átereszted
hő szeszként azt a néhány verset,
Adyét, Tóthét, Józsefét.

És nem volt hazának elég,
a Gellérthegyen a rakéta
s a Városiban a bokréta
és a szobroknál a beszéd.

s a szöllőhegyi estebéd
s a dünnyögés, míg poharadból
a holdvilágban a vörösbor
tigris-szeme villant feléd.
és lengetted az ujjad hegyét
az ég felé, mint ezred óta
minden magyar, ha szól a nóta
és Gracza György s a Feszty-kép…

és ha, élvezve a veszélyt
és a kéjt, hogy megjósoltad,
hallgattál titkos leadókat
(és utána cigányzenét)

A hortobágyi magas ég
s a négyes gémeskút nagy árnya
s az első király koronája
díszítve pénzed közepét

s ha úgy mondtad is: feleség,
e szép szóval, s ha, bár bíráltad,
édesnek nevezted apádat
s a falon a festett cserép.

Nem volt a hazának elég,
nem volt elég, hogy el ne essen,
tudd meg, az volt a csoda itten,
hogy össze nem dőlt már elébb!

Mert attól nem lett a tiéd,
hogy hizelegve és hazudva
ráragasztottad egy hegycsúcsra
egy király, egy vezér nevét.

Nem volt elég, nem volt elég
sem a hűség, sem a szívósság,
mitől egybeáll egy-egy ország
s nemzet is lesz a nemzedék.

S a bátorság sem volt elég.
Külön-külön bár odahagyta
sorsát a sok hős áldozatra,
az sem volt elég menedék.

Mert sem erő, sem bölcsesség
nem lehet elég, hogy megójja
a házat, amelyben lakója
nem lelheti meg a helyét.

 

 

 

...és engem a sírás kerülget, akárhányszor és akármikor olvasom, felolvasom, szavalom ezt a verset.

Na, ezt tessék megnézni...azért nem semmi, hogy egy olyan oldal, amit a gogoli az első 3 találatban prezentál, megenged ekkora elbaszást  égbekiáltó mellélövést...

 

 

 

 

 

 

...

 

 

személyre szabottan hangulatos bulit kívánok ma estére

meg hasonlóan termékeny és hihhhetetlenül érdefeszítő postokat továbbra is, elsősorban kedves Immo', áldottgyerök, szánmigel ésés Edorwh'Artist, de

köszönöm az olvasóimnak az olvasást, a keresőből idevetődőknek is. BUÉK az évtized utolsó évére és egy kis Blur:

 

 

"End Of The Century"

She said there's ants in the carpet
Dirty little monsters
Eating all the morsels
Picking up the rubbish
Give her effervescence
She needs a little sparkle
Good morning tv
You're looking so healthy

And we all say
Don't want to be alone
We wear the same clothes
Because we feel the same
And kiss with dry lips
When we say goodnight
End of the century... it's nothing specia
l

Sex on tv
Everybody's at it
And the mind gets dirty
As you get closer to thirty
He gives her a cuddle
They're glowing in a huddle
Good night tv
You're all made up
And you know that


Can you eat her yes you can

...azt mondják legalábbis a divatban. Van ebben valami számomra is, de nem a divat terén. Lehet, hogy paranoid vagyok, vagy talán az idegen levegő teszi, de egyre nagyobb a nyugtalanság bennem. Pár napja olvastam egy interjút egy politológussal, amiben azt vallja az interjúvolt, hogy szerinte a technikai fejlődésnek köszönhetően egy jó 20 év múlva a világ keresőképes lakosságának szinte 80%-a munkanélküli lesz. Bravó. Emellé beugrott az Animatrix egyik jelente is, amely szépen ki is egészítheti ezt a teóriát...

A hirtelen fejlődésen elagyalva eszembe jutott, hogy mikor kicsik voltunk és a szülők mesélték, hogy az ő gyerekkorukban nem volt minden háztartásban tv, az teljesen úgymond hihető volt, azaz nem lódult meg az ő korszakukhoz képest nálunk sem a technológiai, sem az életszínvonal szemszögéből nézve a fejlődés annyira, hogy szinte szakadékot hozzon létre a generációk közt. Aztán belegondoltam, hogy majd mi a gyerekeinknek azt fogjuk mesélni, hogy a telefon eleinte helyhez/lakáshoz kötött volt és nem is volt mindenkinek, hogy nem volt internet és gépiesített háztartás, hogy szabadidőnkben kint játszottunk és nem festettük a képünket tizenévesen...és már kb. látom, hogy ez nekik alighanem hihetetlen lesz.

A címben írt '90-es évekkel való kapcsolat pedig úgy jön ide, hogy akkoriban az amerikai hullámok olyan zenei vonalakat hoztak, amiknél fő téma volt az erőszakosság, a kemény drogok használatának általánossá válása, a rossz értelemben vett fogyasztói társadalom gusztustalan és értelmetlen harácsolása, az ostobaság előretörése és a kilátástalan (azaz olyan negatív, hogy szinte kikerülhetetlen) jövőkép. Erről szólt - szerintem - a hiphop, a rap és a grunge, A Dangerous minds, meg a Kölykök, stb. Iszonyatosan ijesztő volt nekem akkor és távoli is-de a zeneiségét a mai napig imádom.

 

 

 

 

Most ezeknek a jóslatoknak a zöme beigazolódni látszik. Terjed az erőszak és az agresszív magatartás már a gyerekeknél is fő alternatíva a problémamegoldásra, ezzel párhuzamosan az általános butulás/butítás és a szellemi igénytelenség is befigyel. A "class A" drogokat meg úgy tolják, mintha muszáj lenne - egyébiránt sosem fogom megérteni, hogy a nyilvánvaló, súlyos kockázat és veszélyek ellenére hogy tudja egy ember elhinni, hogy majd ő nem lesz függő/nem károsodik tőle/nem hal bele?!

Philip K. Dick sejtette. Szinte tudta, hogy ez lesz. A '70-es évek elején írott műve, amit a '90-es évekbe helyezett, szinte száz százalékosan beigazolódni látszik.

lehet, hogy nem vagyok paranoid, de para, az van.

 

 

 

Oh f#@k

Címkék: film rip news omfg brittany murphy melloyello

2009.12.21. 10:58

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

May you find your rest in eternal peace.

 

Azért volt nekünk ska zenekarunk már a '80-as években is. Zeneileg szerintem teljesen korrekt, még Galla vicces hangja is beleillik a refrénbe.

Az kicsit meg jellemző, hogy már az elején kiröhögik az egészet. Pedig ez nem vicc.

 

 

Melódia

 

Lopva figyelem, a derék csősz mit őriz

Csőr: vííík-víííík, tollai alatt bőrig

Ázhat az októberi langymeleg esőben

 

Az öreg sámán kertjében új ez, merőben

Más, illatokat és színeket már előre

Magába zár, mindent felzabál

 

-Bóbita, Bóbita táncol- még egy kanál

A tápláléka, neki nem akadály

Felélni a csősz kis téli raktárát

 

Erőre kapva szárnyai alól aktáját

Rendezi, majd a hintaszék karfáját

Birtokba véve

Fület sértve

Kárál:

 

"Halottak, vének, szánalmasak

Menjetek, vigadjatok, a világnak

Szüksége nincs rátok

Hordjátok el irhátok

A média viszi a fejfátok

@"

 

MY

 

Nagyon nem rajongok az edhárdi-pléjboj-ekszit-stb. stílusú ruhadarabok stílusbeli ficamaiért, de amit tegnap láttam, kiba**ta a biztosítékot nálam is.

Nevezett személy egy kései negyvenes, alacsony, pocakos férfi, aki egy hófehér pólóban feszített. A pólón mohikánfrizkós koponya, strasszkövekkel applikálva csinatosan, a póló hátán pedig a Punks not dead felirat, úgyszintén csillivilli kövecskékkel ékesítve.

Irgalom-szánalom, mééért kell ezt?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

...mi köze ennek a nyomiskodásnak a punk életérzéshez?

Muszáj idetennem kék hajú gimis korszakom egyik kedvencét:

 

O-o-ó, na ebből hogy fognak kimászni? Ez azért több, mint egy "Hoppá!", nem?

Lemondott a Fidesz-KDNP által az önkormányzat pénzügyi bizottságába delegált képviselő Salgótarjánban, miután nyilvánosságra került, hogy pornós fotók és filmek jelentek meg róla az interneten. A nőt munkahelyéről, a megyei könyvtárból is elbocsátották.

 

via Délmagyar

 

A napokban végeztem ki egy Jack, the Ripper-es játékot

Jack the Ripper - Jack the Reaper

Grim Reaper

Középkor

Romeo and Juliet

"40000 men and women every day

Redefine happiness"

Ez minden bizonnyal egy félremagyarázott zenemű.

 

 

Blue Oyster Cult - Don't Fear the Reaper live - Watch more Videos at Vodpod.

krekkelve

Címkék: film usa review like o meter drugs melloyello

2009.08.17. 10:38

Nem vagyok egy önjelölt filmkritikus, ezért a most következő filmajánlót tessék nyelvtani értelemben venni; ajánlom és nem vesézem, nem elemzem, nem kiértékelem.

A film angol címe 'Life is hot in Cracktown'.

Azért kiteszem ide, mert több szálon is érdekesnek mutatkozott számomra, mielőtt megnéztem:

crack/drugs (szakdoga miatt)

RZA szereplőként (magyarázat szükségtelen)

könyv feldolgozása (JuEszendÉjben bestseller volt az azonos című regény)

contemporary dokumentum-szerűség [na, ezt a kategóriát azért szeretjük, mert általában kétesélyes - vagy nagyon túlzóan gagyi (nekem a Ken Park az volt), vagy tényleg elgondolkodtat, hogy bázzz, ide jutunk hamarosan?!]

 

Aztán mögnéztük. Ezért is teszem ide ki, hogy tessék megnézni, mert nem okoskodik, nem aláz, nem mutatóujjal fenyeget, hogy eddmegfiammersoseleszelokoserőshazafi.

Hohó és van ám magyar szó is benne... ;)

Kedvcsinálónak - remélem, csinálja és nem veszi el a kedvet:

 

Pointing out to menace

In the crawling heat of today

Shrinking

Away

Modelled on a lost way

Preceding ye ol’ fellaz

 

MY

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

(kép forrása: Chet Zar)

 

Rövid leszek; honnan is jön a MelloYello? Nickem a '60-as években gyökerezik, ám hozzám a '90-es években kapcsolódott - valamikor gimiben hallottam először egy számot, amit azonnal magaménak éreztem. Mert egyszerű, de nagyszerű, szellemes és dallamos, fokozatosan épül fel és kellemes a hangulata.

Habár van a Mellow Yellow-nak más jelentése is, az én esetemben erről van szó:

 

Készen vagyok attól, amiket Hyeronimus Bosch (Geronimo Bosco néven is fut) festett.

A legdurvább számomra az, hogy a 14. században, a kereszténységgel átitatott korban alkotott képeiből süt a 20. századi szürrealizmus.

A post aktualitása pedig az, hogy találtam egy roppant egyszerű játékot, amely az általa teremtett kis szörnyecskékkel machinál - az már csak külön pozitívum nekem, hogy ez egy escape game (:

A játékot itt lehet megtapasztalni, emitt meg egy szép galéria a Mester főbb festményeivel-RECOMMENDED.

amerika belenyúl

Címkék: usa news legalize mary jane politricks

2009.07.24. 06:43

Nem épp friss és mostani a cikk, de én ma találtam az msn money rovatában:

A budget cure: Marijuana taxes?

 

Na, kíváncsi vagyok, hogy ezt mennyire fújják fel és mire fognak jutni a végén...

Az idei nyár eddigi legmelegebb napjára virradtunk, ha igaz. Ha pedig forróság, akkor nekem "valamiért" mindig ez a régi jó kis blues-zene ugrik be:

 

Ezennel még inkább kitettek magukért a fordító-királyok, azaz "amaze barátainak egy hűvös trükk" :

 

süti beállítások módosítása